Genital estetik nedir? Genital bölgenin görünümünü iyileştirmeyi amaçlanan cerrahi bir operasyondur. Estetik kaygılar, doğum sonrası deformeler, anatomik problemler genital estetik uygulamalarının başlıca nedenlerindendir. Genital estetik operasyonu sıklıkla uygulanan jinekolojik işlemlerden biridir.

Genital estetik nedir? Vulvada iç dudaklar, dış dudakların arasında hafifçe dışarı sarkmaktadır. İç dudaklar aynı zamanda klitorisi bir kılıf gibi örten ve vajen girişinde sonlanan kıvrımlı bir dokudur. Bu dokuda bazen sarkmalar oluşabilir. Bazı kadınlarda tek taraflı sarkmalar, bazılarında çift taraflı sarkmalar görülebilir. Bu durum hastalarda estetik kaygılar uyandırmaktadır.

Genital Estetik Fiyatları

Genital estetik, son yıllarda artan bir ilgiyle karşılanmaktadır. Vajina estetiği olarak da bilinen bu işlem, doğum sonrası veya yaşlanma gibi nedenlerle değişikliklere uğramış genital bölgenin görünümünü iyileştirmeyi amaçlar. Bu işlemler, estetik kaygıların yanı sıra fonksiyonel sorunların giderilmesine de yardımcı olabilir.

Vajinal estetik işlemleri arasında labioplasti (iç dudakların küçültülmesi), vajinoplasti (vajinanın daraltılması) gibi operasyonlar yer alır. Bu işlemler, genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve işlem sonrası kişinin günlük yaşamına dönüş süresi oldukça kısadır.

Genital bölge estetiği fiyatları ise yapılan işleme, işlemi gerçekleştiren doktorun deneyim ve uzmanlığına, işlemin yapıldığı kliniğin konumuna ve ek tedavilere göre değişiklik gösterir. Bu tür operasyonlar, estetik cerrahi kapsamında değerlendirilir. Bu sebeple operasyon maliyetleri SGK tarafından değil, kişinin kendisi tarafından karşılanır.

Genital Bölge Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

  • Labioplasti

Bu işlemle, vajinanın iç dudakları veya dış dudakları boyut olarak küçültülür.

  • Vajinoplasti

Vajinanın iç duvarlarını sıkılaştırmayı amaçlayan bir işlemdir.

  • Himenoplasti

Hymenin cerrahi olarak onarılması veya yeniden yapılandırılması işlemidir.

  • Klitoral kaput azaltma

Bu işlem, klitorisi örten derinin fazlalığını azaltmayı amaçlar.

  • Pubis mons liposuction

Pubis bölgesindeki fazla yağın liposuction yöntemi ile alınması işlemidir.

Genital Estetik Nedir?

Genital Bölge Estetiği Fiyatları

Genital bölge estetiği, estetik kaygıları ve fiziksel rahatsızlıkları giderme amacıyla yapılan cerrahi müdahaledir. Vajina estetiği fiyatları, operasyonun türüne ve hekimin deneyimine göre değişkenlik gösterir.

Vajinal estetik fiyatları operasyonun karmaşıklığına bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterir. Bu işlemler arasında, estetik ve fonksiyonel nedenlerle sıklıkla tercih edilen vajina dudak küçültme (labioplasti) operasyonu da bulunmaktadır.

Labioplasti Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Labioplasti sonrası iyileşme süreci genellikle hızlıdır. Ancak tam sonuçların görülmesi ve bölgenin tamamen iyileşmesi birkaç haftayı bulabilir. Operasyon sonrası bakım ve alınacak önlemler, komplikasyon riskini azaltarak iyileşmeyi hızlandırır.

Labioplasti ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanabilir:

  • Ameliyat sonrası ilk birkaç gün dinlenmek önemlidir.
  • İlk 48 saat şişliği ve morarmayı azaltmak için soğuk kompres uygulanabilir.
  • Hekim tarafından reçete edilen ağrı kesici ve antibiyotikler düzenli kullanılmalıdır.
  • Operasyon bölgesinin temiz ve kuru tutulmayı enfeksiyon riskini azaltır.
  • İşlem sonrası 4-6 hafta cinsel ilişki ve tampon kullanımından kaçınılmalıdır.
  • Ağır egzersizlerden kaçınmak ve sağlıklı beslenmek sürecin daha konforlu geçmesine yardımcı olur.

Vajinal estetik işlemleri kişiye özeldir. Dolayısıyla işlem fiyatları hastanın durumuna, beklentilerine ve hekimin önerilerine göre şekillenecektir. Net bir fiyat belirlemesi yapabilmek için fiziki muayene ve karşılıklı iletişim şarttır. İşlem hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Banu Akçal kliniğinden randevu oluşturabilirsiniz.

Sağlıklı Kadın
Kadın Sağlığıyla ilgili merak edilen her şey blok yazılarında!
Hamilelikte Bulantı ve Kusma
Ağrısız (Epidural Doğum)
Anne Sütü ve Emzirme
Gebelik Testi
Gebelik Takibi ve Doğum
Soru ve Randevu Formu
Bizimle İletişime Geçin!
İletişim Sayfası